Kategórie
 
 
 
 
 
 

7 tipov na nezabudnuteľný výlet do Atén

Atény sú najstarším európskym hlavným mestom, kolískou demokracie a rodiskom mnohých umelcov a filozofov, ako boli Sokrates, Aristoteles či Platón. Podľa gréckej mytológie bohyňa Aténa súperila s bohom Poseidónom o to, kto sa stane patrónom tohto mesta. Aténa zasadila olivovník, ktorý poskytol obyvateľom olej a drevo. Vďaka tomuto užitočnému daru Poseidóna v súťaži porazila a dala meno mestu, ktoré pretrváva už tisícročia.

Čítajte viac

Príbeh olivového oleja

Grécky olivový olej je nielen ikonickým symbolom tejto krajiny, ale aj kľúčovým hráčom v gréckej kuchyni. Jeho výroba je umenie, ktoré siaha hlboko do histórie a tradície stredomorského gastronomického sveta. Poďte sa s nami ponoriť do fascinujúceho sveta tohto zdraviu prospešného pokladu, ktorého príprava je na území Grécka známa už viac ako 4000 rokov.

 

Čítajte viac

Darčekovanie

Amazonka, Vianoce, Vianoce, Vianoceeeeee!? Och, nemám darček! Každý deň mi v hlave malý škriatok oznamuje, že už ten čas s veľkým Č sa blíži. Aj keď do Vianoc ostáva ešte pár týždňov, aj keď mám dohody s rodinou a priateľmi, že si dávame darčeky len do istej hodnoty alebo žiadne, aj keď si každý deň opakujem, že mňa sa tie Vianoce tak nedotýkajú, aj napriek tomuto všetkému, to zvláštne chvenie v žalúdku mám. A ty?

Čítajte viac

Je čas na zmenu: 5 jesenných trendov 2023

Zmeny sú prirodzenou súčasťou života, a aj keby sme niekedy chceli, nevyhneme sa im. Veríme, že ste si, rovnako ako my, naplno užili leto, ktoré je obdobím radosti a oddychu, a ste pripravení privítať novú sezónu. Kým letné mesiace boli plné slobody a ľahkosti, jesenné dni nám dovoľujú spomaliť a zahĺbiť sa viac do seba. Letné párty ustupujú víkendovým výletom do prírody, chladené kokteily sa menia na horúce nápoje a z príjemných nocí strávených vonku sa stávajú večery v útulnom prostredí. Zmene sa nevyhnú ani naše šatníky, ktoré sa postupne prispôsobujú chladnejšiemu a sychravejšiemu počasiu.

Čítajte viac

5 tipov, ako sa efektívne zbaliť na letnú dovolenku

Je tu leto a s ním aj dlho očakávané letné dovolenky. Bez ohľadu na to, či tento rok plánujete pobyt na pláži, dobrodružnú cestu do hôr alebo sa chystáte objavovať nové kultúry a mestá, zbaliť sa tak, aby ste so sebou neťahali celú domácnosť a zároveň vám nič nechýbalo, vie dať zabrať. Vyskúšajte našich 5 tipov a zbaľte sa tak, aby ste tento rok mali so sebou všetko potrebné pre skvelú dovolenku.

Čítajte viac

Ako na vytriedenie šatníka? 7 krokov podľa Marie Kondo

Aj vy milujete ten pocit, keď sa prejdete čerstvo uprataným a voňaným bytom? Keď nezakopávate o rozhádzané topánky či kabelky a keď je vaša bielizeň pekne uložená v skrini? My rozhodne áno, a preto sa v tomto článku s vami podelíme o návod, ako si vytriediť šatník raz a navždy v 7 krokoch podľa metódy Kon Mari.

Čítajte viac

Doprajte svojmu outfitu niečo extra: 5 doplnkov, ktoré sa o to postarajú!

Pre ten istý outfit sa môže rozhodnúť tucet žien, ale len jedna ho privedie do dokonalosti. Je to tá, ktorá nezavrhuje štýlové doplnky a vie s nimi funkčne pracovať. Nikdy sa jej preto nemôže stať, že aj v šedej bude pôsobiť ako šedá myška alebo že len málokto pochopí jej hru farieb a štýlov. A ako ste na tom vy? Ak ešte stále máte o doplnkoch pochybnosti, tento blog je pre vás začiatkom nového vnímania módy.

Čítajte viac

STAROSTLIVOSŤ O ŠPERKY: 4 základné pravidlá starostlivosti o šperky

Šperkom nazývame ozdobný predmet vyrobený z drahých kovov, drahokamov alebo iných materiálov. Môže mať podobu prsteňa, náramku, brošne, prívesku či náhrdelníka.

Šperky, ktoré nájdete v našom e-shope sú vyrobené najmä z mosadze a zo striebra. Oxidácia, strata lesku alebo zmena farby sú prirodzené procesy, ktoré nastávajú pri vystavovaní týchto materiálov kontaktu so vzduchom, vodou, pokožkou či kozmetikou. Správnou starostlivosťou však viete zabezpečiť svojim šperkom dlhú životnosť a postarať sa o to, aby svoju farbu a lesk tak rýchlo nestratili.

Čítajte viac

5 valentínskych darčekov pre milovníkov antického Grécka

Valentín je pre zaľúbených ideálnou voľbou na obdarovanie. Valentínsky darček si má zachovávať vkusnosť, detailnosť, romantično, ale aj zmysel pre humor. Nič však nemá prevyšovať, aby si to obdarovaný zle nevysvetlil. Valentín už spätne nevrátime a chceme mať naň len tie najkrajšie spomienky. Prinášame tipy pre ňu a pre neho pod rúškom antického Grécka!

Čítajte viac

RECEPT - Zapečený syr feta

Máte chuť na dobré a rýchlo pripravené jedlo? My sme si minulý rok v Grécku zamilovali syr feta zapečený so zeleninou naservírovaný s ešte teplým pita chlebom. Na jedálnych lístkoch sme ho našli ako predjedlo, ale kľudne si tento recept môžete pripraviť aj ako ľahký obed či večeru. Pitu môžete nahradiť napríklad chrumkavou bagetou alebo úplne vynechať – zapečená feta je taká dobrá, že vám chlieb ani nebude chýbať!

Čítajte viac

Pletené svetre, vesty či kimoná? Poradíme vám, čo na seba túto zimu!

Jeseň a zima sú v móde náročným obdobím na vrstvenie – platí, že 3-krát a malo by nám byť teplo! Najlepšie je vyskúšať si v praxi, či sú vrstvy funkčné a nepodnecujú vyššie straty tepla. Najuniverzálnejšími kúskami v dámskej prechodnej a zimnej móde sú stále svetríky, vesty a kimoná. Poďme sa im venovať!

Čítajte viac

MÓDNE ZNAČKY: Predstavujeme vám grécke značky

Rodina v akejkoľvek forme a podobe je v Grécku veľmi silným putom. Rodiny s tradíciami siahajúcimi hlboko do minulosti sú základným kameňom každého odvetvia a samozrejme aj toho odevného. Gréci do svojich podnikov a tovární vkladajú svoje meno, históriu a život. Pri našich cestách za objavovaním lokálnych módnych značiek sme si vypočuli nejeden príbeh, ktorý sa schováva za firmami, s ktorými sme v Mirine nadviazali spoluprácu.

Čítajte viac

STAROSTLIVOSŤ O OBLEČENIE: Vyznáte sa v symboloch na etiketách?

Poznáte to – držíte v ruke nové tričko, nohavice či šaty, tešíte sa ako si ho na seba oblečiete a premýšľate s čím zo svojho šatníka ho skombinujete. Pred prvým nosením ho však treba vyprať. Pozriete na etiketu a jediné, čo vidíte sú krúžky, štvorčeky a iné šifry, ktorým treba rozumieť, aby ste zabezpečili svojmu novému odevu čo najdlhšiu životnosť.

Oblečenie, ktoré v našom e-shope ponúkame, je dovážané z Grécka a popisy na väčšine štítkov sú v anglickom jazyku. Spísali sme preto pre vás zopár dôležitých zásad, ktoré odporúčame pri starostlivosti o oblečenie dodržať a tiež krátky prehľad symbolov a nápisov, ktoré môžete na etiketách nájsť.

Čítajte viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia