Kategórie
 
 
 
 
 
 

Darčekovanie

Amazonka, Vianoce, Vianoce, Vianoceeeeee!? Och, nemám darček! Každý deň mi v hlave malý škriatok oznamuje, že už ten čas s veľkým Č sa blíži. Aj keď do Vianoc ostáva ešte pár týždňov, aj keď mám dohody s rodinou a priateľmi, že si dávame darčeky len do istej hodnoty alebo žiadne, aj keď si každý deň opakujem, že mňa sa tie Vianoce tak nedotýkajú, aj napriek tomuto všetkému, to zvláštne chvenie v žalúdku mám. A ty?

Darčekovanie

S pribúdajúcimi reklamami a pútačmi útočiacimi na city sa ten pocit znásobuje. Či chceme, či nechceme, tento čas v nás vyvoláva rôzne emócie. Radosť, smútok, nervozitu, šťastie, hnev. Jedno máme však všetci spoločné. Musíme k tomu zaujať postoj. Aj ten najnerozhodnejší z nás sa s príchodom Vianoc rozhodne, ako sa k tomu postaví. Nech nami lomcuje akákoľvek emócia, každý deň iná, po celú dobu, až do Vianoc, k niečomu nás všetkých tá emócia tlačí. ROZHODNÚŤ SA! Tak, aký bude tvoj postoj k Vianociam tento rok?

Tieto Vianoce neriešim pre nikoho nič.

Tento pocit v nás je buď rovno od začiatku alebo vykukne hneď po Dušičkách. Zobúdzame sa ráno s tým, že: “Nikomu nič tento rok nekupujem, ale sebe by som si niečo malé kúpiť mohla. Veď idem na večierok, tak zabijem dve muchy jednou ranou!” A chcem byť určite iná „Veď nevyhodím peniaze len tak za tuctovú vec.“

Ak ti chýba napríklad kabelka, ako mne, tak si rovno šťukni na kolekciu Amazonka večierkov. 

“Kokooos, ešte frajerovi musím niečo”

Môžeš mať frajera týždeň alebo roky, môžete si sveto-svete prisahať, že si tento rok nič nedávate, ale aj tak vieš, že on ti niečo kúpi a preto ty mu tiež chceš niečo dať. Ale čo? Nemá zvláštny koníček, ani nejakú špeciálnu hmotnú túžbu a aj keby mal, tak za strašné peniaze. Avšak predsa niečo. Nosí veci ako mobil, peniaze, perá po vreckách a kade tade. Prečo neskúsiť kvalitnú tašku?  Možno konečne nebudeš okrem svojich drobností v kabelke vláčiť aj tie jeho! Veď to poznáš: “Daj mi prosím ťa do kabelky mobil, kľúče od auta a peňaženku. 

Otec sa k tomu všetkému volá Štefan!

Aj ten tvoj? Tak vitaj v klube! Okrem darčeku na Vianoce, ja riešim aj meniny. Aký by to bol rok bez nového šálu? No nudný! Vždy sa však dá vybrať z kategórie pánske doplnky.

Kašlem na to, idem do tepla!“ 

Tak tento pocit dôverne poznám. Koľkokrát som si to povedala a koľkokrát ma povinnosti priviazali ostať doma... Nehovoriach o financiách. Čo mi ostáva? Pripomenúť si leto kúpou plážovej tašky, či šatky. Vy ženy, čo beriete nohy na plecia a utekáte s rodinami, s kamarátmi do tepla, nezabudnite si obohatiť váš kufor o leto!

Nemôžem sa na telku ani pozrieť, idem si uvariť

Všetky tie reklamy na jedlá od výmyslu sveta, ktoré nám hovoria, že aj my to v kuchyni dokážeme, stačí ak pridáme najzdravšiu a najčarovnejšiu prísadu! Olivový olej! Ak pokvapkáme špagety s týmto magickým olejom, okamžite sa v našom tele spustia procesy a aj keby to všetko nebola pravda, jeden pocit to isto vyvolá: Pocit, že niečo zdravé sme pre seba urobili. Olej môžeš aj podarovať, pretože tento je aj krásne zabalený.

Kamoška je Eva.” 

Aj tá tvoja? Moja tiež! Ani na sekundu neváham a idem jej vybrať niečo iné! Iný šperk. Veď pozri na tú krásu.

Som v pohode, len k dedkovcom skočím...”

Ak k dedkovcom, tak jedine s darčekom! Nemôže to byť nič veľké, lebo poznáme, čo vždy povedia: Načo si robíš starosti! Avšak, keď prídeš oblečená v niečo veselom, tak im isto vyčaríš úsmev už len samotným pohľadom na teba. Mať na šatách obrázky, vlnky, kvietky, húsky, to všetko a ešte viac nájdeš v kolekcii More zábavy. A nič nepokazíš, ak starej mame donesieš nejaký krásny dámsky doplnok a starému otcovi peňaženku. Aj tak tú svoju, starú, má už ošúchanú. 

“Najnormálnejší člen rodiny je môj pes!”

To verím! Pred Vianocami sa každý tak trocha zblázni. Či už v dobrom, či v zlom, tí naši štvornohí miláčikovia to s nami vždy nejako musia pretrpieť. Ukáž, že aj ty máš doma takúto lásku a vybehni von s veselými šatami, na ktorých je obrázok zvieratka.

Môj šéf ma asi nedostatok lásky doma, vymyslel si aktivitu “secret Santa” 

Tak toto sa môže stať nočnou morou skoro v každej práci. Ak premotivovaný šéf alebo kolega príde s týmto nápadom a získa si väčšinu, neutečieš tejto aktivite. Vylosuješ si kolegu a okamžite sa ti spustí v hlave, čo kúpiť. Jednoduché! Pre neho malé balenie olivového oleja a pre ňu vkusná šatka za pár eur.

“Nič nekupujeme, len krpcom”

Či sú tí krpci naši alebo súrodencov, vždy hľadáme niečo, čo sa využije. Och, ako tie detiská sa okrem hračiek a technologických vychytávok, vôbec nenadchnú pre oblečenie. Ale aj tak to skús ako ja - kúpou niečoho ligotavého alebo sa rovno s malou princeznou zlaď. Nie je to nádherné, ak vidíš malú Katku ako jej matku

“Vďakabohu za balíčky!” 

To bol marketingový guru, kto priniesol do drogérii balíčky. Nejedenkrát to zachránilo sviatok. Ale čo ak chceme obdarovať niekoho a nechceme dať drogériu? Tak ja siaham po kombinácii z kolekcie Pár za pár. Určite si vyberieš!

Šperkom nič nepokazím!”

Tak toto je svätá pravda! Milé dámy, milí pání, či kamoške, frajerke, sestre, mame, kúskom ligotu sa nikdy nič nepokazilo. Tak jedinečné, tak krásne, ručne vyrábané šperky, že samotná Kleopatra by ich nosila, keby žila.

Nech ti je tento článok pomôckou a inšpiráciou ako na darčeky tento rok. A nech už tebou lomcuje akákoľvek emócia, neutekaj pred ňou! Kľudne sa obráť na mňa, poraď sa, pretože najväčším darom, ktorý si môžeme darovať a ktorý nestojí nič, je vzájomné porozumenie, ľudskosť a náš čas.

Krásne a s akoukoľvek emóciou prežité darčekovanie ti želá 

Mirina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia